IΔΡΥΜΑ Μ.Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ "ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ"

"ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ" 2024 

Το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία από το 2019 με πρώτο δρώμενο τις Ιστορίες γυναικών εμπνευσμένο από τη δράση της Σιρίν Εμπάντι και στη συνέχεια με διάφορες δημιουργίες όπως ταινίες, αφίσσες, κείμενα δημιουργικής γραφής και χορό.  Με μεγάλη επιτυχία, και με μεγάλη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών και μαθητών από ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε  και φέτος το 12ο Σεμινάριο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Στη συναισθηματικά φορτισμένη φετινή εκδήλωση- αφιερωμένη στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία είχε θέσει ως στόχο ζωής την φροντίδα των παιδιών μέσα από το πολυσχιδές έργο της- συμμετείχαν, η κ. Γιαννοπούλου Έρση, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, οι κ. Μπολιεράκη Κωνσταντίνα και Μπολιεράκη Κλειώ, καθηγήτριες εικαστικών, η κ. Βαρελά Αικατερίνη, θεολόγος. Η κατευθυντήρια παιδαγωγική αρχή της παρουσίασης μας, στηρίχθηκε στην επαφή των δύο τμημάτων  της γ Γυμνασίου, με τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτό έγινε σε  θεωρητικό πλαίσιο στο μάθημα της γαλλικής γλώσσας, στο μάθημα των θρησκευτικών εντάχθηκε στη διδακτική ενότητα «Ο άλλος για τους Χριστιανούς» με βιωματικές δράσεις πάνω στην αληθινή ιστορία της Ιρένα Σέντλερ, - καθολική, πολωνή κοινωνική λειτουργός- που αγωνίστηκε για το δικαίωμα της ζωής και έσωσε χιλιάδες εβραιόπουλα στην Πολωνία.Τέλος στο μάθημα των εικαστικών οι μαθητές με την καθοθήγηση των καθηγητριών τους έκαναν τη θεωρία δημιουργική έκφραση, φτιάχνοντας με ξεχωριστή φαντασία και ενθουσιασμό εικαστικά βιβλία καλλιτεχνικών τα ονομαζόμενα « Αrt-book » τα οποία όχι μόνο παρουσιάστηκαν αλλά και εκτέθηκαν στο φουαγιέ του ξενοδοχείου, προκαλώντας τον θαυμασμό και θετικά σχόλια, των προσκεκλημένων. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση και τη δική μας παρουσίαση:


Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και τη συμβολή σας στο 12ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του "Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία", που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Αθήνα. 
 
Όπως σας είχαμε ενημέρωσει, το Σεμινάριο βιντεοσκοπήθηκε ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο στον παρακάτω σύνδεσμο όπου επίσης μπορείτε να βρείτε και τις παρουσιάσεις των σχολείων:
 On Demand Video


Γενικές πληροφορίες για το Σεμινάριο και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δέλτιο Τύπου

Καλή επιτυχία στο σημαντικό σας εκπαιδευτικό έργο και στην προσεχή εξεταστική περίοδο.
 
Με εκτίμηση,
 
Γωγώ Σταθοπούλου
Συντονίστρια STTP-Greece
Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
Τηλ. 2108094483, 2108094419
www.mvvfoundation.gr

 

 

2020

 

 

 

   Εξαιρετική παρουσία του σχολείου μας στο πρωτοπόρο πρόγραμμα "Λέμε την αλήθεια στην εξουσία"

 Στο σεμινάριο το παρών έδωσαν  η πρέσβειρα καλής θέλησης της Unesco και πρόεδρος του ιδρύματος "Μ.Β. Βαρδινογιάννη" κυρία Μ. Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος του ιδρύματος Robert Kennedy κυρία Kerry kennedy,  οι οποίες και ευχαρίστησαν θερμά τη στήριξη των σχολείων στο πρόγραμμα, καθώς και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα από όλους τους χώρους.

Τα σχολεία τα οποία συμμετείχαν ήταν 54 και παρουσίασαν τα ακόλουθα : Εκπαιδευτήρια Δούκα ,Γυμνάσιο Αλικιανιού Χανίων, International School of Athens, 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (Σχολείο μέσα σε φυλακή), Γυμνάσιο Λύκειο Σίκινου ,Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γέρακα, Κολλέγιο Ψυχικού

 Στο  1ο διαδικτυακό σεμινάριο,  το οποίο έλαβε χώρα την 1η Οκτωβρίου 2020, οι μαθητές μας παρουσίασαν τις δικές τους εμπνευσμένες ιδέες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν εικαστικές δημιουργίες των μαθητών από τις τάξεις α και γ γυμνασίου και Α και Β Λυκείου  με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους  κας Πανονίδου Ελπίδας  με τίτλο Βλέμματα,  όπου οι μαθητές προσπάθησαν να αποτυπώσουν τις δικές τους Αλήθειες μέσα από διαφορετικά βλέμματα ανθρώπων και να βρουν την πραγματική Αλήθεια που βρίσκεται στη ματιά. Στη συνέχεια οι μαθητές Μπούκας Τηλέμαχος και Αποστολία Γκολφινοπούλου παρουσίασαν το βίντεο Delete , όπου μαζί με τον καθηγητή τους κ. Μυλώνη Κωνσταντίνο δίνουν τη δική τους απάντηση στον σχολικό εκφοβισμό.To συγκεκριμένο βίντεο είχε αποσπάσει το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό για τον σχολικό εκφοβισμό

 

Τα εικαστικά εκπροσώπησαν οι μαθητές Μπουλούκου Νεφέλη και Βαλαλάκης Γιώργης.

Το σεμινάριο προλόγισε η κ Γιαννοπούλου ‘Ερση , υπεύθυνη του προγράμματος Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία   και συμμετείχαν οι Μυλώνης Κωνσταντίνος , Πανονίδου Ελπίδα, Παχιαδάκη Ευφροσύνη και Μπολιεράκη Κωνσταντίνα 

 

Το σχολείο μας   συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 2018-19 ("Λέμε την αλήθεια στην εξουσία") με τους εκπαιδευτικούς:

Γιαννοπούλου Τερψιχόρη ΠΕ 05, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Κρεμμύδη Φιλιππίνα ΠΕ 02 , Φιλόλογος (2018-19)

Μπολιεράκη Κωνσταντίνα ΠΕ 08,εικαστικός

Μυλώνης Κωνσταντίνος ,Καθηγητής Δραματικής Τέχνης

Πανονίδου Ελπίδα ΠΕ 08 ,εικαστικός

Παχιαδάκη Ευφροσύνη ΠΕ02, Φιλόλογος

 Η εκδήλωση παρουσιάστηκε με ιδιαίτερα θερμά σχόλια στον τύπο:

 

 

1xBet offers coupons and promotional codes which you can find listed on this page. Look for coupon codes marked with the green verified label for today's active. Using our promo code for 1xbet 100% welcome offer up to $150. Check the FAQ section on the 1xBet website to see if you can find the answer to your problem there. Contact customer support via the customer support chat at 1xBet and let them know that your promo code isn’t working. You should be offered a solution pretty quickly via the assistant chatbot available on the 1xbet main page, located at the bottom right-hand corner.

   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα