Συμμετοχή μας στο Συνέδριο "Τι άλλο είναι η τέχνη"

Με την εισήγηση των εκπαιδευτικών Ε. Κοντογούλα, Κ. Μυλώνη και Ο. Λιατήρη "Το Θέατρο της Επινόησης, μία εφαρμογή στο ΚΣΓ με το πρότζεκτ  Divised Space 20", το σχολείο μας συμμετείχε στο  συνέδριο  "Τι άλλο είναι η τέχνη" (Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, 8-11/4/2022), στο οποίο διερευνήθηκε ο ρόλος των τεχνών στην εκπαίδευση και η συμβολή τους στην ανθρωποκεντρική παιδαγωγική.

 

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων με παρουσιάσεις ομάδων από όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, το δικό μας σχολείο παρουσίασε τη χορογραφία "100 γεμάτα σώματα", του κ. Κ. Μίχου σε μουσική Μ. Θεοδωράκη, στο συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου, με το τμήμα χορού της Α λυκείου.


Αξιοποιώντας την ευκαιρία της συμμετοχής του σχολείου μας στο συνέδριο, η Α λυκείου επέλεξε την Κρήτη ως τόπο προορισμού εκδρομής. Οι μαθητές /τριες  και  των τριών κατευθύνσεων με τρεις συνοδούς καθηγητές (κ. Καραμπέτσου, κ. Σπυρούλη, κ. Γενναδίου) επισκέφθηκαν την πόλη του Αγ. Νικολάου, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το Ενυδρείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.


 

Όλοι οι συμμετέχοντες  διασκέδασαν σε Κρητικό γλέντι με ζωντανή μουσική και χάρηκαν την Κρητική φιλοξενία  από ομάδες εθελοντών καθηγητών,  γονέων και μαθητών. 

   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα