Εντυπώσεις του μαθητή Γ. Βαλαλάκη από το 26ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου


"Με αφορμή την ευκαιρία που μου δόθηκε από το σχολείο, παρακολούθησα το 26ο Θερινό Σχολείο Αστεροσκοπείου, το οποίο ήταν ένα εξειδικευμένο διαδικτυακό μάθημα από τους ερευνητές του εθνικού αστεροσκοπείου, θα ήθελα κι εγώ να διατυπώσω τις εντυπώσεις μου. 

Αρχικά, το πρόγραμμα αποτελούνταν από 2 συνεδρίες που ως κύριο στόχο είχαν την ενημέρωση μαθητών από όλη την Ελλάδα σε θέματα που αφορούν την εξέλιξη των άστρων, την κοσμολογία και τους εξωπλανήτες. Η πρώτη συνεδρία, μέσω ερευνητικών θεμάτων και παρουσιάσεων συνέβαλε εύστοχα στην εξοικείωσή μας με τους αστέρες (τον κύκλο της ζωής τους) και ειδικότερα τον ήλιο, τη δραστηριότητά του και την επίδραση της στο διαπλανητικό χώρο και τη Γη. Αντίστοιχα, η δεύτερη συνεδρία ήταν ένα εξαιρετικό μάθημα που προσέφερε εκτενείς αλλά και απαραίτητες πληροφορίες για την ιστορία τους σύμπαντος, από τη μεγάλη Έκρηξη, έως τη σημερινή εποχή της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας. Επιπλέον, απαντήθηκαν ερωτήματα για τη ζωή σε άλλους πλανήτες, την κατοικήσιμη ζώνη ,τις γνωστές συνθήκες ύπαρξης ζωής κοντά σε έναν αστέρα με πλανητική δομή και τις μεθόδους εύρεσης εξωπλανητών. Εκτός απ’ αυτό, είχαμε τη μοναδική δυνατότητα  παρατήρησης διαστημικών σωμάτων (Δίας, Κρόνος) με το τηλεσκόπιο  «Δωρίδη» του Θησείου.

Αδιαμφησβήτητα, οι παρουσιάσεις-ομιλίες, οι ερωτήσεις και τα ερευνητικά θέματα διεύρυναν τους γνωστικούς μας ορίζοντες και συνέβαλαν στην καλύτερη γνώση μας για το διάστημα. Προσωπικά, θεωρώ πως οι πληροφορίες και η γνώση που μου προσέφερε αυτό το διαδικτυακό μάθημα ήταν τόσο ενδιαφέροντα που με οδήγησαν στον προσωπικό μου στοχασμό για τον υπέροχο κόσμο του σύμπαντος!"

 

Το πρόγραμμα του 26ου Θερινού Σχολείου του Αστεροσκοπείου παρακολούθησε δεκαμελής ομάδα επιλεγμένων μαθητών, με την επιστημονική ευθύνη της εκπαιδευτικού κ. Αριστέας Μπουλουξή (ΠΕ04.01).
  

Our bonus code for 1XBET 2024 will give you exclusive bonuses. You will get up to €130 for the sportsbook and 1xbet promo code free bet has been helping bettors from all over the world earn free bets and win more money betting. Confirm your registration by clicking on the verification email from 1xbetto get the biggest available welcome bonus. Once your bet is deemed lost, 1xbet will reward you with a free bet, equivalent to your original stake. Get a free 1xBet Promo Code for today Promo Code 1xBet Ghana for sports betting Free bets online ✓ High Odds ✓ 24-Hour Customer Service.
   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα