"Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας 2016"

Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας

 Κατόπιν εισήγησης της "Επιτροπής Καλλιτεχνικών σχολείων"και στο πλαίσιο ανακήρυξης του έτους 2016 ως "Έτος Ελλάδας - Ρωσίας" προτάθηκε η αξιοποίηση έργων της Ρωσικής λογοτεχνίας, θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής και εικαστικών τεχνών κατά τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2015/6. Επίσης, προτάθηκε να διευρυνθεί η δυνατότητα συνεργασίας των Καλλιτεχνικών Σχολείων με τα αντίστοιχα καλλιτεχνικά σχολεία της Ρωσικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών για εκπαιδευτικά θέματα.

Ανοιχτή Συζήτηση "ΤΕΧΝΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών και Διεθνών συνεργασιών για την εκπαίδευση, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ "Λουλούδια της Ρωσίας"  για το "Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας 2016" με τη διοργάνωση της Στρογγυλής Τράπεζας  "ΤΕΧΝΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ".

Στους παιδαγωγικούς στόχους αυτής της διοργάνωσης και τη σημασία της σε επίπεδο διαπολιτισμικού διαλόγου, αναφέρεται η συνέντευξη της διευθύντριας του σχολείου κ. Πολυτίμης Γκέκα στην κρατική τηλεόραση (από το 02:36:10').

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στον απόηχο της ανωτέρω διοργάνωσης, οφείλεται το αφιέρωμα με τίτλο:

"Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα - Το δημόσιο σχολείο όπως μπορεί να είναι"

 

Έκθεση Εικαστικών

Με βάση τα αωνωτέρω, μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στο Ανοικτό Διεθνές Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφιάς "Πολύχρωμος Πλανήτης". Η έκθεση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2016 και τα καλύτερα έργα απεστάλησαν στην Αγία Πετρούπολη για το τελικό στάδιο της έκθεσης το Φεβρουάριο 2016.

 


Συμμετέχοντες μαθητές: Αγγέλογλου Φ., Βηλαρά Δ., Ηλία Δ., Λίλη Σ., Μπέση Δ., Νικολάου Δ., Ταλιέρη Μ., Φασουλιώτη Φ., Φωτοπούλου Δ., Ανέστη Λ., Φραγκούλης Κ., Στεργίου Μ., Αλεξίου Β., Γιαννετάκης Μ., Νικόλης Α., Σταυράκη Μ., θανάση Κ., Κουκουλίνη Σ., Πορίχης Π., Τσιάκος Γ., Μπάθα Α., Φράγκος Δ., Ζαχαριάδου Ε., Οικονομοπούλου Κ., ΠΨυχούλη Α., Γκιόνι Μ., Καπίρη Φ., Κατσάνοφ Α., Μπξεβάνη Ε., Βαλακίδου Θ., Παπαδημητρίου Ε., Γραμματικοπούλου Ε., Γουρουντή Χ., Τσασμετζή-Καριπίδου Μ., Γουβιανάκης Ι., Χαρτσιά Π., Γρηγορίου Α., Κεφαλάς Π., Κρητικός Γ., Λιάκος Ν., Ροσολόφσκι Δ.

Από τους μαθητές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ διακρίθηκαν οι εξής: Ψυχούλη Αφροδίτη, Κουρή Ευγενία, Γκιόνη Μαιρη, Καπίρη Φωτεινή, Κατσάνωβ Αλέξανδρος, Σοφρώνης Σταύρος.

Θεατρικές Δράσεις
Η κατεύθυνση Θεάτρου/Κινηματογράφου στο πλαίσιο του "Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016", αφιερώθηκε στη μελέτη έργων του ρωσικού θεατρικού ρεπερτορίου, κυρίως του Άντον Τσέχοφ, με βάση την υποκριτική μέθοδο Στανισλάφσκι, με ευθύνη και πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών θεατρικής αγωγής, Δ. Νικητίδου και Ε. Αμαξοπούλου. Επελέγησαν τα έργα, «Ο Γλάρος», «Θείος Βάνιας», «Τρεις Αδερφές», «Βυσσινόκηπος», «Αρκούδα», «Πρόταση γάμου», τα οποία μελετήθηκαν διακειμενικά προς αντίστοιχα έργα της ισπανικής λογοτεχνίας. Το αποτέλεσμα  προβλήθηκε στην τελική παράσταση που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γέρακα, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια.


 
 

 

 

 

 

 

 

Λεπτομέρειες
   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα