Χαιρετισμός του Π. Καρασούλου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ-ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 28-3-2014

 

Ο Σεφέρης έλεγε «Αρχίζει κανείς όπως μπορεί». Όμως εσείς ξεκινάτε με την ορμή που πρέπει. Είμαι ενθουσιασμένος με τα κείμενά σας. Αγαπώ πολύ το βιβλίο σας και είμαι συγκινημένος από την έκδοση αυτή που καταγράφει τις φωνές του μέλλοντός μας. Αν καταφέρετε να ερωτευτείτε την γλώσσα μας, την ελληνική, αν θελήσετε να ψάξετε τα μυστικά της και τη μαγεία της, τότε να ξέρετε πως η ζωή σας δεν θα μείνει ίδια. Για πολλούς από εσάς.

«Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι, τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα», λέει ο Καβάφης. Μα, εσείς, καλό είναι να έχετε στο νου σας το μακρύ ταξίδι προς την Ιθάκη, την Ιθάκη της προσωπικής σας έκφρασης, της προσωπικής σας μυθολογίας, γιατί έχετε μπροστά σας ένα ταξίδι γεμάτο θαύματα που, αν μη τι άλλο, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τον εαυτό σας και τα τραύματά του, τα όνειρά του και τις ελπίδες σας. Μην τα παρατήσετε. Συνεχίστε. Δεν μπορώ να σας πείσω γι? αυτό παρά βεβαιώνοντάς σας πως αξίζει τον κόπο.

Αυτήν την περίοδο περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε φίλεργοι, να γράφουμε, να μελετάμε, να δημιουργούμε. Είναι μια πράξη αντίστασης που την χρωστάμε στη χώρα μας. Συνεχίστε!

Λεπτομέρειες
   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα