4 Συμμετοχές - 4 Διακρίσεις για το Ολοκαύτωμα

 Στο πλαίσιο του 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2021-2022, το σχολείο μας συμμετείχε με 4 ταινίες που διακρίθηκαν όλες από την Επιτροπή Αξιολόγησης με κριτήρια "τη συνάφεια με το θέμα, την πρωτοτυπία, την αισθητική απόδοση και την υλοποίηση των τεθέντων στόχων".

Τα παιδιά που βραβεύθηκαν κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε όταν το επέτρεψαν οι επιδημιολογικές συνθήκες. 

Ομαδική φωτογραφία μπροστά στο Μνημείο των Εθνών, στο Μπίρκεναου, Ιούλιος 2022

 

Οι βραβευμένες ταινίες είναι οι εξής:

  • ARBEIT MACHT FREI (Βραβείο)
  • ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΜΝΗΜΗ (Τιμητικός Έπαινος)
  • ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ (Τιμητικός Έπαινος)
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (Επιλαχούσα Συμμετοχή)


Παράλληλα, οι μαθητές/τριες της β γυμνασίου πήραν μέρος στο πρωτότυπο CROCUS PROJECT. Αξιοποιώντας πληροφορίες από τις κάρτες του Butterfly project, κάθε μαθητής/τρια φύτεψε στο σχολικό κήπο έναν βολβό κρόκου διαβάζοντας την ιστορία ενός παιδιού που χάθηκε στο Άουσβιτς. Όταν άνθισαν οι κρόκοι, έγινε  παρουσίαση του project σε όλο τοσχολείο κατά τη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης.  

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας

και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κ. Χρυσή Λυράκη!

 

   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα