Σύνδεσμοι ΥΠΑΙΘ  

   

Δράσεις- Συμμετοχές- Συνεργασίες  

   

"Σχολείο - Μουσεία"  

   

Κοινωνική Ευαισθητοποίηση  

   

Διαλέξεις - Συζητήσεις  

   

Διακρίσεις  

   

Καλλιτεχνικό Ρεπορτάζ

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή της σχολικής μας εφημερίδας KONTRA, συμφωνήσαμε αυτή τη χρονιά να δοκιμάσουμε έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας μέσα από τη γλώσσα του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, στο οποίο ελεύθερα συμμετέχουν  όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, ανάλογα με το θέμα και σε συνεννόηση με τη Συντακτική Ομάδα.  Παρακολουθώντας την καλλιτεχνική επικαιρότητα, εντοπίζουμε δράσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τις επισκεπτόμαστε και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη δική μας ματιά, για όσα είδαμε και μας έκαναν να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε.

 

Έτσι κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του σχολείου μας στον κόσμο της ζωντανής τέχνης! 

 

Η σελίδα μας στο Instagram

 

Εγκαινιάζοντας το Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, μια ομάδα μαθητών της Γ τάξης, κατεύθυνσης Εικαστικών, μαζί με καθηγήτριες του σχολείου, επισκέφθηκε την έκθεση «Αστυγραφία. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» στην Εθνική Πινακοθήκη την τελευταία ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 3 Μαρτίου 2024.  

 

 

Για την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), το άρθρο της Παναγιώτας Γεωργίου (Β1 λυκείου) παρουσιάζει την ξεχασμένη καλλιτέχνιδα Τζάνετ Σόμπελ, που άνοιξε πρωτοποριακά το δρόμο της στάγδην τεχνικής (dripping) στη ζωγραφική.

 

Λεπτομέρειες
   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα