ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ στο Μαθητικό Διαγωνισμό «Followgreen Action 3» του Δήμου Παλλήνης

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Followgreen Action 3» του Δήμου Παλλήνης

 

Την άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας, δώδεκα μαθητές του σχολείου μας κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες να ολοκληρώσουν τα σποτάκια που είχαν ξεκινήσει στο σχολείο από πριν την καραντίνα. Το σχολείο μας υπέβαλε επτά από τις δώδεκα συνολικά ταινίες που συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου. Την πρώτη θέση στην ψηφοφορία κοινού έλαβε το κινούμενο σχέδιο «Υπερκατανάλωση» του μαθητή μας Α. Παντερλή, ενώ την Τρίτη θέση κατέλαβε η «Εξοικονόμηση τροφίμων» των Γ. Αλιμπέρτη, Υ. Αρβανιτίδου, Α. Κυρκοπούλου, Ν. Μαρκοπούλου και Ε. Νεγρίν. Στην τέταρτη θέση αναδείχθηκε «Το άδοξο τέλος μίας μπανάνας» του Γ. Βελαχουτάκου, ενώ συμμετείχαν επίσης από το Γυμνάσιο οι ταινίες animation «Όταν φορτώνεις το καρότσι» του Δ. Σεϊντή, «Από ψάρι σε ψάρι» του Θ. Θεοδόση και «The World, a better place» των Φ. Χριστονάση, Λ. Χριστοφοράκη. Από το Λύκειό μας συμμετείχε το βίντεο με τίτλο «Το σημείο κορεσμού» του Ζ. Τάραντου. Υπεύθυνη για τη την υποστήριξη των μαθητών του σχολείου μας ήταν η εικαστικός και καθηγήτρια του σχολείου μας Ελένη Αναγνωστάτου σε συνεργασία με τον εντεταλμένο από τον Δήμο συνεργάτη εικαστικό, κύριο Μιχάλη Αδάμη.

Η τελετή βράβευσης από τον Δήμο Παλλήνης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Στην τελετή αυτή, λόγω των περιορισμών της Πανδημίας,  παρέστη μόνο ένας καθηγητής εκπρόσωπος από το κάθε σχολείο. Στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα δόθηκαν: έπαινος για το Γυμνάσιό μας, έπαινος για τις Λυκειακές μας Τάξεις, έπαινοι για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά και ως έπαθλα για την πρωτιά του σχολείου μία ελιά και ένα tablet. 

 

Τα βίντεο/animation που μπορείτε να τα δείτε ακόμα στο 

 https://www.followgreen.gr/pallini/Vote/Spot/Followgreen-Action-3---Spots, αφορούν στην πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων. Η φετινή δράση «Followgreen Action 3» του Δήμου Παλλήνης είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Food SHIFT 2030.

 

 Στη συνέχεια οι μαθητές μας βραβεύτηκαν στο σχολείο την επόμενη εβδομάδα εντός του τμήματός τους από τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Καραμπέτσου, που τους επέδωσε τους ατομικούς τους επαίνους και ένα μικρό δωράκι στον καθένα. 

 

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθειά και την επιμονή τους! 

 

 

   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα