Άρθρα

Σχολικά Λεωφορεία

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

 

Διεύθυνση: Σκιάθου και Ηρακλειάς, Γέρακας

 

Πληροφορίες: Χ. Δαβιλά και Χρ. Λυράκη

 

τηλ/fax: 2106616130

 

mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

 

 • Κάθε δρομολόγιο σχολικού λεωφορείου έχει καθορισμένες στάσεις και διαδρομή που δεν επιτρέπεται να αλλάξουν.
 • Την πλήρη ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών προς και από το σχολείο αναλαμβάνει ο Οδηγός του λεωφορείου. Η ευθύνη αυτή αρχίζει από τη στιγμή που οι μαθητές επιβιβάζονται στο σχολικό λεωφορείο και τελειώνει με την αποβίβαση των μαθητών, είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στην καθορισμένη στάση αποβίβασης.
 • Το σχολείο και οι οδηγοί δε φέρουν καμία ευθύνη για τη μετακίνηση των μαθητών από την έξοδο του σχολείου έως την επίβιβασή τους στα λεωφορεία. 
 • Στην περίπτωση που μαθητής ή μαθήτρια αποχωρήσει εκτάκτως από το χώρο του Σχολείου θα πρέπει η Διεύθυνση να ενημερώνεται με υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα μέσω mail ή fax, ώστε εκείνη με τη σειρά της να ενημερώσει τους οδηγούς των λεωφορείων. 
 • Κάθε μαθητής/μαθήτρια εντάσσεται σε ένα δρομολόγιο και δεν επιτρέπεται η επιβίβασή του σε διαφορετικό δρομολόγιο από αυτό που ανήκει με βάση τη δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας του/της. 
 • Στην περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια για κάποιους λόγους, όπως υγείας, εκπαιδευτικούς και οικογενειακούς, απαιτείται η ένταξή του σε δυο διαφορετικά δρομολόγια, οι γονείς οφείλουν να το γνωστοποιήσουν στη Διεύθυνση του Σχολείου έγκαιρα και ενυπόγραφα, με υπεύθυνη δήλωση από ΚΕΠ.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών υποχρεούνται να ενημερώνουν εγκαίρως, με υπεύθυνη δήλωση τη Διεύθυνση του Σχολείου για κάθε αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας τους, προκειμένου να ενημερωθούν οι Οδηγοί 
 • Οι ώρες αναχώρησης των σχολικών λεωφορείων από τις αφετηρίες έχουν καθοριστεί από τις Εταιρείες Μεταφοράς με τέτοιο τρόπο ώστε να φθάνουν στο σχολείο εγκαίρως πριν την έναρξη των μαθημάτων. Κατά τις ημέρες που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ή αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση ενδέχεται να παρατηρούνται δικαιολογημένες χρονικές αποκλίσεις από την κανονική διάρκεια των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων. 
 • Οι μαθητές που χάνουν το σχολικό λεωφορείο με δική τους υπαιτιότητα και καθυστερούν να φτάσουν στο σχολείο επιβαρύνονται με αδικαιολόγητες απουσίες. Εάν το λεωφορείο των μαθητών καθυστερήσει, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. δυσμενών καιρικών συνθηκών, κυκλοφοριακής συμφόρησης) να φτάσει εγκαίρως στο σχολείο, οι απουσίες των μαθητών δικαιολογούνται από τη Διεύθυνση. Οι μαθητές, που χάνουν το σχολικό λεωφορείο επιστροφής από το σχολείο πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να διευκολυνθούν στην επικοινωνία με τους γονείς τους. 

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ

 

 • Για λόγους ασφάλειας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του δρομολογίου του σχολικού λεωφορείου οι μαθητές δεν επιτρέπεται να στέκονται όρθιοι, να μετακινούνται ή να αλλάζουν θέσεις. Επιβάλλεται να φορούν τη ζώνη ασφαλείας βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Η παράβαση οποιουδήποτε σχετικού άρθρου του ΚΟΚ επιφέρει την επιβολή προστίμου στον Οδηγό του λεωφορείου.
 • Για λόγους ασφάλειας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου οι μαθητές απαγορεύεται να ανοίγουν παράθυρα χωρίς την άδεια του οδηγού λεωφορείου και απαγορεύεται αυστηρά να βγάλει κάποιος/α το κεφάλι ή το χέρι του έξω, καθώς αυτό συνεπάγεται κίνδυνος για πρόκληση σοβαρού ατυχήματος.
 • Για λόγους ασφαλείας, οι μαθητές απαγορεύεται να ενοχλούν για οποιοδήποτε λόγο τους Οδηγούς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του δρομολογίου και να αποσπούν την προσοχή τους. Ο Οδηγός θα πρέπει αυστηρά να παραμένει απερίσπαστος στην οδήγηση του. 
 • Οι μαθητές οφείλουν να συμπεριφέρονται με κόσμιο τρόπο. Γενικώς ανεπίτρεπτη συμπεριφορά εκ μέρους των μαθητών προς τον Οδηγό, φθορά, βλάβη, ρύπανση ή ζημιά του σχολικού λεωφορείου υπόκεινται σε πειθαρχικό έλεγχο από τη Διεύθυνση του σχολείου
 • Η δαπάνη αποκατάστασης ζημιών, φθορών, βλαβών, ρύπανσης σχολικού λεωφορείου, βαρύνει αποκλειστικά τον/την μαθητή/τρια και κατ? επέκταση τους γονείς του/της.
 • Σε περίπτωση βλάβης του σχολικού λεωφορείου κατά τη διάρκεια μετακίνησης των μαθητών που υποχρεώνει την ακινητοποίησή του, οι μαθητές θα πρέπει να παραμένουν μέσα σε αυτό μέχρι την άφιξη άλλου οχήματος και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος κίνδυνος εξαιτίας της βλάβης. Στην αντίθετη περίπτωση ο Οδηγός καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα απόλυτα ασφαλές σημείο. 
 • Δεν επιτρέπεται η αποβίβαση μαθητών σε στάσεις διαφορετικές από εκείνες που έχουν συμφωνήσει με τους γονείς τους
 • Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αφετηρία ή στην καθορισμένη στάση τους ακριβώς στην ώρα τους. Το λεωφορείο διέρχεται και δεν μπορεί να περιμένει. Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/ήτρια βρίσκεται στην αφετηρία ή στην καθορισμένη στάση ακριβώς στην ώρα του/της και το λεωφορείο έχει ήδη φύγει ή έχει ήδη περάσει, ενημερώνει τους υπεύθυνους καθηγητές, ώστε να πράξουν αναλόγως.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

 • Οι Οδηγοί λεωφορείων οφείλουν πριν την έναρξη λειτουργίας των σχολικών λεωφορείων να έρθουν σε επαφή και να συνεννοηθούν με τους γονείς των μαθητών για τις στάσεις από τις οποίες θα επιβιβάζουν και θα αποβιβάζουν τα παιδιά τους.
 • Αιτήματα και παράπονα σχετικά με τη συμπεριφορά των Οδηγών ή άλλα θέματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία υποβάλλονται γραπτώς στη Διεύθυνση του Σχολείου και εκείνο με τη σειρά του απευθύνεται προς την Εταιρεία ή τους Οδηγούς. 
 • Όλα τα λεωφορεία έχουν επαρκείς θέσεις για τον αριθμό των επιβαινόντων μαθητών. Δεν επιτρέπεται η επιβίβαση υπεράριθμων ή όρθιων επιβατών-μαθητών
 • Στην περίπτωση που προκύψει αδυναμία πραγματοποίησης δρομολογίου λόγω υπαιτιότητας της εταιρείας η τελευταία επιβαρύνεται με τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών και μαθητριών με τη χρήση του προσφορότερου μέσου (ταξί ή λεωφορείο). Οι γονείς υποχρεούνται να προσκομίσουν την απόδειξη παροχής υπηρεσιών στην εταιρεία.  

 

     Οι Οδηγοί των σχολικών λεωφορείων οφείλουν

 

 • Να συμπεριφέρονται προς τους μεταφερόμενους μαθητές κόσμια και υπεύθυνα. 
 • Να αποφεύγουν τις συνομιλίες με τους μαθητές κατά τη διάρκεια των δρομολογίων 
 • Να επιθεωρούν καθημερινά τα λεωφορεία που είναι στην ευθύνη τους για ανεύρεση τυχόν ξεχασμένων από τους μαθητές αντικειμένων. Εφόσον, αυτά ανευρίσκονται θα πρέπει να παραδίδονται στο σχολείο
 • Να υποδεικνύουν στους μαθητές ορθούς τρόπους χρήσης του ΚΟΚ για την καλύτερη ασφάλειά τους.
 • Να αναφέρουν άμεσα και εγγράφως προς τη Διεύθυνση του Σχολείου, μαθητές που συμπεριφέρονται απρεπώς, ενοχλούν τους ίδιους ή άλλους μαθητές ή δημιουργούν φθορές στο λεωφορείο τους, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το συμβάν 
 • Να ελέγχουν τους μαθητές που επιβιβάζονται στο σχολικό λεωφορείο βάση της κατάστασης επιβαινόντων-μαθητών.
 • Να μην επιτρέπουν αυστηρώς την επιβίβαση στο σχολικό λεωφορείο οποιουδήποτε ατόμου που δεν περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο κατάλογο επιβατών-μαθητών
 • Μέσα στο σχολικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια του δρομολογίου απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα ακόμη και από τους οδηγούς
 • Κατά τη διάρκεια δρομολογίου απαγορεύεται αυστηρά η αποβίβαση μαθητή/τριας με το αιτιολογικό την απρεπή συμπεριφορά του/της

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1: ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ -Π.ΡΑΦΤΗ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ -ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 2: ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ-ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ-ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΛΙΜΟΣ-ΚΑΡΕΑΣ-ΚΑΤΕΧΑΚΗ -ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 3:  ΜΕΤΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ)-ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΧΙΛΤΟΝ-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 4:  ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - Π. ΨΥΧΙΚΟ-Ν. ΨΥΧΙΚΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 5: ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΔΑΦΝΗ-ΒΥΡΩΝΑΣ- ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 6:  ΚΡΥΟΝΕΡΙ-ΔΡΟΣΙΑ-ΟΤΕ ΕΚΑΛΗΣ-Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ (ΠΛΑΤΑΝΟΣ)-ΚΑΤ-ΜΑΡΟΥΣΙ (Δημαρχείο)-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 7: ΜΟΣΧΑΤΟ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-Ν. ΚΟΣΜΟΣ (ΜΕΤΡΟ)-ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ- ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 8:  ΕΞΑΡΧΕΙΑ (Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ-ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ)-Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (ΜΕΤΡΟ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)-Ν. ΦΙΛΟΘΕΗ (ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ)-ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 8Α: ΓΕΦΥΡΑ ΡΟΣΙΝΙΟΛ-ΣΕΠΟΛΙΑ -ΚΟΛΩΝΟΣ-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 9: ΒΡΑΥΡΩΝΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ (ΚΕΝΤΡΟ)-ΣΠΑΤΑ (Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 10: -ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗ (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ)-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 11:  ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ)-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 12: ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ- ΧΑΛΑΝΔΡΙ(ΦΡΑΓΚΟΚΚΛΗΣΙΑΣ) -ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ-ΠΛ.ΔΟΥΡΟΥ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ-ΠΛ. ΚΕΝΝΕΝΤΥ-ΤΟΥΦΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΜΕΤΡΟ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ -ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 13: ΣΧΙΝΙΑΣ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ-ΒΟΥΤΖΑΣ-ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΡΑΦΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ)-ΠΙΚΕΡΜΙ (ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΩΝΗ)-ΠΑΛΛΗΝΗ-Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ-ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 14: ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΑΧΑΡΝΕΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Ν. ΙΩΝΙΑ - ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 15: ΜΕΛΙΣΣΙΑ- Ν. ΚΑΙ Π. ΠΕΝΤΕΛΗ - ΑΝΘΟΥΣΑ- ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 16: ΠΑΛΛΗΝΗ (ΚΕΝΤΡΟ) ΠΑΛΛΗΝΗ (ΜΠΑΛΑΝΑ, ΚΑΜΠΑΣ) -ΚΑΝΤΖΑ, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, - ΦΟΥΡΕΣΙ- ΓΕΡΑΚΑΣ -ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 17ΚΑΤΩ ΠΕΥΚΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ(ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ)-ΗΡΑΚΛΕΙΟ(ΠΛΑΠΟΥΤΑ) -ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 18 {ΤΑΞΙ): ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ-ΛΑΓΟΝΗΣΙ-ΚΑΛΥΒΙΑ- ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 19 {ΤΑΞΙ}: ΛΑΥΡΙΟ-ΚΕΡΑΤΕΑ - ΚΑΛΥΒΙΑ-ΣΧΟΛΕΙΟ 

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 20 ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΛ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΤΣΑΚΟΣ – ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ – ΣΧΟΛΕΙΟ

 

  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 21 ΑΝΩ ΠΑΤΗΜΑ ΒΡΙΛΙΣΣΙΩΝ – ΒΡΙΛΙΣΣΙΑ – ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΑΝΑΔΟΧΟΙ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

AXOS

8

2108611454 - 2108627291 - 6978890991

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

1, 12, 16

2106527652 - 6944398336

ΓΡΥΛΛΟΣ

6, 14

2106236301

ΔΗΜΟΣ

6944317008

ΚΑΚΑΓΙΑΣ

3,11

2103234150

ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ

9

2108808102

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

21

2105230400

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

18, 19

6936123322

ΣΑΡΡΗΣ

15, 16

2108015833 - 2108012379

ΤΖΟΥΚΑΣ

13

6973664865 - 6906562295

ΤΣΟΤΡΑΣ

2, 5, 7

2262026444 - 697320102

ΜΑΡΙΝΗΣ

20

2106613100

ΚΤΕΛ ΘΗΒΩΝ

10

 

 

 

   
© 2012 - Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα